magnify
Home EHBO Zeer geslaagde oefening

Zeer geslaagde oefening

Gepubliceerd op 1 juli, 2014
dit slachtoffer was door een hond gebeten

dit slachtoffer was door een hond gebeten

Een pijnlijke  allergische reactie

Een pijnlijke allergische reactie

dit slachtoffer was uit een boom gevallen.

dit slachtoffer was uit een boom gevallen.

Dit was een hondenbeet

Dit was een hondenbeet

Een bijna verdronken slachtoffer wordt gereanimeerd (op de pop weliswaar)

Een bijna verdronken slachtoffer wordt gereanimeerd (op de pop weliswaar)

EHBO Oefening 2014 (11) Onze vereniging doet elk jaar een praktijk oefening. Dat is vaak een oefening in een bedrijf of fabriek omdat verwacht wordt dat de meeste en ongevallen met machines plaatsvinden. Maar uit statistieken blijkt dat de meeste ongevallen plaatsvinden in onze vrije tijd en in en om ons huis. Daarom is de oefening dit jaar buiten gehouden met ongevallen met onze buitenactiviteiten. Wij hebben daarvoor genomen het bosgebied “De Oude Leemput”, gelegen tussen de Tolhuislaan en de Oude Kerkstraat. Aldaar werden door de Lotusslachtoffers een 9 tal ongevallen geënsceneerd. De lotussen zijn onmisbaar voor een goede oefening. Zij schminken en bouwen op hun lichaam de betreffende verwondingen en spelen het slachtoffer.
Zo was er iemand te water geraakt, een MTB er tegen een boom gereden, iemand door insecten gebeten, iemand uit een boom gevallen, iemand door een hond gebeten, iemand gestruikeld waardoor een gebroken enkel en ook een “gewoon” diabetes patiënt bijvoorbeeld. En zo meer.
Onze EHBO-ers kregen een heel klein doosje mee met wat kleine verbandjes. Het thema was: “Wat je in de praktijk tegenkomt” dus waren er geen uitgebreide EHBO koffers aanwezig. Uiteraard moesten de EHBO-ers door kijken en vragen de toedracht en de letsels achterhalen.
Voor de zekerheid waren er wel een 2tal tenten geplaatst t.b.v. de Lotussen om zich tegen eventuele regenbuien te behoeden tijdens het schminken. En ook t.b.v. onze eigen nabespreking.
Deze tenten werden voor ons gratis geplaatst door de scouting groepen, waarvoor onze dank.
Desondanks hebben we droog weer getroffen. Wij allen hebben het ervaren als heel goed en praktijk gericht. Want daarvoor zijn wij EHBO-er, als wij een ongeval tegen komen zullen wij de eerste hulp verlenen in afwachting van zo nodig professionele hulp.

Wim van Ruyven.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn