Home Cursussen Eerste Hulp bij Sportongevallen

Eerste Hulp bij Sportongevallen

Certificaat Eerste Hulp bij Sportongevallen

Deze module is bedoeld voor eerstehulpverleners die assisteren bij sportevenementen en voor eerstehulpverleners die actief zijn binnen een sportvereniging of op andere wijze zijn betrokken bij sporters.

Het certificaat Eerste Hulp bij Sportongevallen is nuttig voor eerstehulpverleners die bij een sportvereniging actief zijn.

Algemene doelstellingen:

• Kennis verkrijgen van de meest voorkomende sportletsels, hun oorzaken en gevolgen.
  • De gevolgen van een sportletsel beperkt houden.
  • Eerste hulp verlenen aan sporters.
  • Inzicht verkrijgen in de wijze waarop sportletsels kunnen worden voorkómen (primaire, secundaire en tertiaire preventie).
  • Op de hoogte zijn van (effectieve) blessurepreventieve maatregelen.

Deze cursus wordt afgesloten met een toets volgens de gestelde richtlijnen van het Oranje Kruis. U ontvangt dan een geregistreerd certificaat van het Oranje Kruis. Dit certificaat moet om de 2 jaar verlengd worden.

De cursus is een aanvulling op het diploma Eerste Hulp.

let op!
De kandidaat moet fysiek in staat zijn om diverse handelingen uit te kunnen voeren.
Bijvoorbeeld: de kandidaat moet in staat zijn op de knieën te kunnen reanimeren.

Cursusduur: 2 avonden  (19.30 uur tot 21.30 uur)

Deze cursus wordt vaak gecombineerd gegeven met Eerste Hulp bij Wandelletsel, dus totaal 4 avonden.

Kosten totaal voor beide opleidingen € 35,00 en de jaarlijkse herhalingsles bedraagt € 15,00

Interesse in deze cursus?

Wilt u zich aanmelden voor deze cursus? Doe dit dan direct via deze website. Klik op de knop rechts en vul het contactformulier volledig in.